حدیث موضوعی مطالب ديني و قرآني - Archive: 1393-05-3
درباره

سلام خدمت تمام دوستای گلم تمام تلاشم اینه بهترین مطالب دینی و قرآنی رو در اختیارتون قرار بدم. یاعلی
جستجو
آرشيو مطالب
لوگوی دوستان
ابزار و قالب وبلاگ
کاربردی
آیه قرآن تصادفی

مطالب قرانی

سوره قرآنحدیث موضوعیذکر روزهای هفته مهدویت امام زمان (عج)
روزشمار غدیر
روزشمار محرم عاشوراوصیت شهدا
روزشمار فاطمیهپخش زنده حرم
ابر برچسب ها
حكمت نامه لقمان حكيم (415) (<-TagCount->) , مطالب ديني (255) (<-TagCount->) , نماز (111) (<-TagCount->) , مناجات نامه (101) (<-TagCount->) , مطالب قراني (66) (<-TagCount->) , احاديث نماز (62) (<-TagCount->) , مطالب قرانی (42) (<-TagCount->) , مطالب دینی (39) (<-TagCount->) , پندهاي لقمان حكيم (37) (<-TagCount->) , حديث (36) (<-TagCount->) , ادعيه قرآنى (34) (<-TagCount->) , احادیث قرآنی (20) (<-TagCount->) , مطالب مرتبط به سوره لقمان (18) (<-TagCount->) , قرآن شناسی (18) (<-TagCount->) , داستان انبياء (16) (<-TagCount->) , اهل بیت در قرآن (14) (<-TagCount->) , حكايات قرآني (13) (<-TagCount->) , نسخ در قرآن (10) (<-TagCount->) , امامت (10) (<-TagCount->) , معارف قرآن (9) (<-TagCount->) , محکم و متشابه (9) (<-TagCount->) , داستان های قرآنی (8) (<-TagCount->) , عكس هايي با موضوع دين (4) (<-TagCount->) , احاديث لقمان حكيم (2) (<-TagCount->) , اصول قرأت (1) (<-TagCount->) , قرآن و تربیت صحیح (1) (<-TagCount->) , احکام قرآنی (0) (<-TagCount->) , قرآن و طبیعت (0) (<-TagCount->) , قرآن و زندگی (0) (<-TagCount->) , قرآن و اجتماع (0) (<-TagCount->) , قرآن و فرهنگ (0) (<-TagCount->) , عکس هایی با موضوع دین (0) (<-TagCount->) , بدون موضوع (10) (<-TagCount->) , 


[مرجع دریافت ابزار و قالب وبلاگ]

[ Designed By Ashoora.ir ]
مطالب ديني و قرآني

خواندن قرآن چه فايده‌اي دارد؟


تلاوت




قرآنكريم نيز براي تعليم و هدايت بشر نازل شده است. پس استفاده از آن مانند استفاده از هر ابزار ديگري، بستگي به قصد، نيت و چگونگي استفاده ي مصرف كننده دارد.

قرآنكريم مي‌تواند وسيله‌اي براي هدايت و هم چنين وسيله‌اي براي انحراف بيشتر باشد. چرا كه فقط وسيله است و نه هدف. لذا اگر كسي خوب و درست استفاده كرد،هدايت مي‌شود «هديً للمتقين» و اگر كسي سوء استفاده كرد، با همين وسيله گمراه‌تر مي‌گردد. چنان چه فرمود:

«وَ نُنَزِّلُ مِنَ الْقُرْآنِ ما هُوَ شِفاءٌ وَ رَحْمَةٌ لِلْمُۆْمِنينَ وَ لا يَزيدُ الظَّالِمينَ إِلاَّ خَساراً» (الإسراء - 82)





برايانجام هر كاري و رسيدن به هر هدفي، وسيله يا وسايلي وجود دارد. به عنوان مثال: خودرو، وسيله ي حمل و نقل است. هم مي‌توان با آن مسافر حمل نمودد و هم كالا و هم قاچاق و نيز مواد مخدر. هم مي‌توان با آن زيارت و يا براي كسبحلال رفت و هم مي‌توان به دنبال فسق و فجور رفت. مي‌تواند ابزاري براي سهولت امور باشد و يا ابزاري براي فخر و مباهات و تكبر و رفتن به جهنم.

قرآنكريم نيز براي تعليم و هدايت بشر نازل شده است. پس استفاده از آن مانند استفاده از هر ابزار ديگري، بستگي به قصد، نيت و چگونگي استفاده ي مصرف كننده دارد. قرآن كريم مي‌تواند وسيله‌اي براي هدايت و هم چنين وسيله‌اي براي انحراف بيشتر باشد. چرا كه فقط وسيله است و نه هدف. لذا اگر كسي خوب ودرست استفاده كرد، هدايت مي‌شود «هديً للمتقين» و اگر كسي سوء استفاده كرد، با همين وسيله گمراه‌تر مي‌گردد. چنان چه فرمود:

«وَ نُنَزِّلُ مِنَ الْقُرْآنِ ما هُوَ شِفاءٌ وَ رَحْمَةٌ لِلْمُۆْمِنينَ وَ لا يَزيدُ الظَّالِمينَ إِلاَّ خَساراً» (الإسراء - 82)

و ما آنچه از قرآن فرستيم شفاي دل و رحمت الهي بر اهل ايمان است، ليكن كافران را به جز زيان چيزي نخواهد افزود.

نهتنها قرآن، بلكه هر نعمت ديگري همين‌گونه است. نعمات موجب رحمت و آسايش و گشايش كار مۆمنين و موجب ضلالت، گمراهي و گرفتاري بيشتر ظالمين و كافرين مي‌گردد. پس، اگر كسي دست كم، بدون غرض و مرض به قرآن رجوع نمايد، بهترين بهره‌ها را از اين اقيانوس بي‌كران علم مي‌برد

البته نه تنهاقرآن، بلكه هر نعمت ديگري همين‌گونه است. نعمات موجب رحمت و آسايش و گشايشكار مۆمنين و موجب ضلالت، گمراهي و گرفتاري بيشتر ظالمين و كافرين مي‌گردد. پس، اگر كسي دست كم، بدون غرض و مرض به قرآن رجوع نمايد، بهترين بهره‌ها را از اين اقيانوس بي‌كران علم مي‌برد.

دقت شود كه چون انساناز خود هيچ ندارد، آنچه مي‌شنود، مي‌فهمد، مي‌گويد و مي‌پذيرد، همه سخن ديگران است، حال چه سخني جامع‌تر، خوش‌تر، علمي‌تر، نوراني‌تر، صادق‌تر و هدايت كننده‌تر از سخن خداوند متعال است. آيا خوش‌تر نيست كه گوش انسان به جاي صداهاي گوش‌خراش كه دعوت به جهل و جهنم مي‌كنند، كلام خدا را بشنود و به جاي آن كه صداي حيوانات يا خناسان از گلويش خارج شود، مانند يك نبي، كلام خدا را بازگو نمايد و به جاي فهم هر سخن بي‌منطق و غير مفهومي كه فقط از روي ظن و گمان (نظريه) بيان مي‌گردد، حقايق كلام الهي را فهم نمايد و بهجاي پذيرش هر اعوجاجي،‌ را بپذيرد؟

«إِنَّ الَّذِينَ يَتْلُونَ كِتَابَ اللَّهِ وَأَقَامُوا الصَّلَاةَ وَأَنفَقُوا مِمَّا رَزَقْنَاهُمْ سِرًّا وَعَلَانِيَةً يَرْجُونَ تِجَارَةً لَّن تَبُورَ» (فاطر - 29)

درحقيقت، كسانى كه كتاب خدا را مى‏خوانند و نماز برپا مى‏دارند و از آنچه بديشان روزى داده‏ايم، نهان و آشكارا انفاق مى‏كنند، اميد به تجارتى بسته‏اند كه هرگز زوال نمى‏پذيرد.




 برچسب ها : مطالب ديني

در كتاب پوشاك باستانى ايرانيان در ذيل عنوان «پوشاك اقليت‏هاى ميهن ما» در مورد حجاب زنان زرتشتى چنين مى‏خوانيم:
«اينپوشاك كه بانوان زرتشتى از آن استفاده مى‏كنند، شباهتى بسيار نزديك به پوشاك بانوان نقاط ديگر كشور ما دارد؛ چنان‏كه روسرى آنان از نظر شكل و طرزاستفاده، نظير روسرى بانوان بختيارى است و پيراهن، شبيه پيراهن بانوان لُردر گذشته نزديك است و شلوار، از لحاظ شكل و بُرش، همان شلوار بانوان كُرد آذربايجان غربى است و كلاهك، همان كلاهك بانوان بندرى است».
حجاب در شريعت يهود: 
ويلدورانت مى‏نويسد: اگر زنى به نقض قانون يهود مى‏پرداخت، چنان‏كه مثلاً بى‏آن‏كه چيزى بر سر داشت به ميان مردم مى‏رفت، و يا در شارع عام نخ مى‏رشت، يا بر هر سنخى از مردان، درد دل مى‏كرد، يا صدايش آن‏قدر بلند بود كه چون در خانه‏اش تكلّم مى‏نمود، همسايگانش مى‏توانستند سخنان او را بشنوند، در آن صورت، مرد حق داشت بدون پرداخت مهريه‏اى او را طلاق دهد.
او همچنين مى‏نويسد:
...و به استعمال سرخاب و سرمه، نكوهيده مى‏شمردند. موافق بودند كه مرد، بايد براى پوشاك زن خويش سخاوتمندانه خرج كند؛ لكن غرض آن بود كه زن، خود را براى شوهر خويش بيارايد نه براى ساير مردها.



 برچسب ها : مطالب ديني

دلم براي صداي قرآن اهل ايمان تنگ است





راهكاري براي قرآني شدن براي آنان كه دوست دارند قرآن را در آغوش بگيرند.




تلاوت


دوراننوجواني، بارها درباره‌ي نفوذ الفاظ و آهنگ قرآن كريم شنيده بودم. معلمي داشتيم كه هرگاه قرآن مي‌خواند، جوانه‌ي شيفتگي در دل‌هاي ما مي‌كاشت.

چقدر بر جانم نشست آن داستان ملاقات با امام عصر (عجل الله فرجه) كه به اين شعر ختم مي‌شد:

چه خوش است صوت قرآن ز تو دلربا شنيدن          

                                                به رخت نظاره كردن، سخن خدا شنيدن

اهميت زيبا خواني الفاظ قرآن را ناديده گرفتيم. فراموش كرديم كه عمق نفوذ «واژه‌هاي خداوند» نيز سرفصلي جداگانه است؛ فراموش كرديم كه حزين خواندن قرآن كريم نيز بخشي از برنامه‌ي سعادت ماست.

بگذار بگويم چگونه مي‌توان با شروع از قرائت قرآن كريم، عطر و بوي مفاهيم قرآني، فضاي جامعه را زيباتر كرد.

جريانترويج حفظ در جامعه‌ي ما با وجود آنكه نامي از قرآن بر سر زبان‌ها انداخت،اما موجب شد نگاهي ناصواب به انس با كتاب حق شكل گيرد.

نتيجه‌ي كار اين شد كه بخش قابل توجهي از نگاه‌ها از «ديگر روش‌هاي انس همچون قرائت، ترجمه و تفسير» به سوي حفظ ترتيبي چرخيد.

اما آنچه اتفاق افتاده است:

1- در كمال تأسف، گويي مسير انس با قرائت تنها و تنها، مسيري منتهي به مسابقات قرآن كريم ترسيم شده است.

اينتلقي نادرست از سويي، «فن قرائت» را به جاي «انس با قرائت» نشانده است و از سوي ديگر به خاطر «روال خاص ارزيابي در مسابقات»، قاري را در ناحيه‌اي محدود و تنگ زنداني كرده و او را از «دل خواني» به دور داشته‌اند و اين اتفاق، انحرافي در ميان علاقه‌مندان قرائت است.

2- اشتباه رايج ديگر در مسير توجه به قرائت قرآن كريم، آغاز از يادگيري و ياددهي دستگاه‌هاي آوايي و لحن هاي قرآني است.

جذابيت اين مقامات موجب شده حتي برخي اساتيد، رسالت قرآني خويش را فراموش و اولويت تدريس را جابجا كنند.

بهنظر مي‌رسد تدريس اين مقامات، تنها در مراحل فني پيشرفته قابل طرح است. درغير اين صورت موجب دور شدن در هدف انس با قرائت و حتي نااميدي از فن قرائتمي‌گردد. هرچند اشاره‌ي كوتاه به مثال‌هايي از مقامات جهت افزايش تنوع جلسات، خالي از لطف نيست.

قدمهشتم، خواندن قرآن براي ديگران است اما يادمان باشد به حكم «خود و اهل خويش را از آتش دوزخ نگاه داريد» بايد از خانه و خانواده خويش آغاز كرد. مادر و خواهر و برادرت را دعوت كن و برايشان قرآن بخوان. همسرت را بشارت دهو برايش قرآن بخوان


3- شيفته‌اي نيمه‌شب بر مي‌خيزد تا لحظاتي را در ميهماني عشق حق حضور پيدا كند و به توصيف قرآن كريم، شمرده شمرده كتاب خدا را بخواند و از خواندنش لذت ببرد. چه گواراست آرام و حزين خواندن قرآن كريم در لحظات روحاني خويش.

قرائت قرآن را فقط به 4دقيقه‌ي ابتداي جلسات رسمي خلاصه كرديم و خانه‌هايمان را از تلاوت آن خالي گذاشتيم. نه تنها خانواده، كه خويشتن خويش را نيز از خواندن و شنيدن حزين آياتش محروم كرده‌ايم.

 




 برچسب ها : مطالب ديني

اثبات الهي و آسماني بودن قرآن در پنج دقيقه



از كجا بفهميم كه اين قرآن از طرف خدا آمده است براي ادعاي خودتان دليلي داريد؟




نزول


امامباقر (عليه السلام) شعرى دارند، « شِفَاءُ الْعَمَى طُولُ السُّۆَالِ وَ إِنَّمَا تَمَامُ الْعَمَى طُولُ السُّكُوتِ عَلَى الْجَهْل»(كفايةالأثر، ص‏253) شفاى نابينايى سۆال است و تمام نابينايى سكوت است.

براي اثبات اين مطلب كه قرآن از طرف خداوند متعال نازل شده است، بايد از دو منظر به اين قضيه نگاه كنيم.

ابتدااز حيث آورنده قرآن كريم در سوابق و ويژگي هاي فردي و اخلاقي و اجتماعي اوتوجه كنيم و در مرتبه بعدي به محتواي آن توجه و دقت نماييم.

 




 برچسب ها : مطالب ديني

مقايسه ي معرفى خداوند در قرآن و تورات



برخىمواقع بر ما ايراد مى گيرند كه چرا شما در نوشته هاى خود به آيين يهوديت ومسيحيت خرده مى گيريد؟ مگر اينها اديان الهى نيستند؟ مگر كتاب هاى آنها آسمانى نيستند؟ آيا «عيسى بن مريم عليه السلام» و «موسى بن عمران عليه السلام» پيامبران برگزيده خداوند نبوده اند؟



حضرت عيسي


درجواب مى توان گفت بايد بين دو چيز فرق گذاشت. يك چيز اين واقعيت است كه خداوند اين دو بزرگوار را براى هدايت بشر فرستاده و آنان حاملين صادق وحى براى امت خود بودند. در اين مورد هيچ گونه شك و شبهه اى نداريم و هرگز در صدق گفتار اين دو پيامبر بزرگ و درستى «آيين اصلى آنها» ترديدى نداريم. امااين كه اكنون دو كتاب به نام هاى تورات و انجيل در دست داريم چيز ديگرى است. ما در اين دو كتاب به مطالبى بر مى خوريم كه هيچ عقل سليمى نمى تواند باور كند از سوى خدا فرستاده شده است.




 برچسب ها : مطالب ديني

راههاي مراقبت از جان!




اگرآدمي ارزش جان خود را بداند هرگز آن را به زشتي نمي آلايد و به شيطان اجازه نزديك شدن به خود را نمي دهد ، چه رسد به اينكه خود راه تباهي را با گام هاي خويش طي كند.

قرآن كريم ارزش و بهاي جان آدمي را يادآور گشته و او را به محافظت از آن سفارش نموده است.

يَاأَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ عَلَيْكُمْ أَنفُسَكُمْ ... اي كساني كه ايمان آورده ايد به خودتان بپردازيد. (مائده / 105) و امير المومنين عليه السلام مي فرمايند: براي شما بهايي جز بهشت نيست پس خود را جز به بهشت نفروشيد. (نهج البلاغه/ حكمت 456) و درود خدا بر او، فرمود: نابود شد كسي كه ارزش خود را ندانست (حكمت 149)

 




 برچسب ها : مطالب ديني

حكم كاشتن ناخن براي وضو غسل

آيا كاشت ناخن مانع غسل و وضو است؟
پرسش
احكامكاشت ناخن براي غسل و وضو چيست؟ بنده احساس نياز به كاشت ناخن مصنوعي مي كنم چون مقيد به نماز و روزه و واجبات شرعي هستم. بفرماييد چگونه مي توانم اين كار را انجام دهم در حالي كه نماز و وضو و غسلم درست باشد؟ در حالي كه بسيار مشتاق هستم...چرا يك خانم مسلمان و مقيد نمي تواند از متد هاي جديد زيبايي استفاده كند؟ با تشكر.
پاسخ اجمالي
پاسخ مراجع عظام تقليد نسبت به اين سؤال، چنين است: [1]
حضرت آيت الله العظمي خامنه اي (مدظله العالي):
اگرناخن كاشته شده قابل برداشتن نبوده يا ازاله آن مستلزم ضرر و مشقّت باشد وبا وجود ناخن ها قدرت بر رساندن رطوبت به پوست دست نباشد، مسح بر روى همينناخن‌ها كافى ‌است و غسل نيز همين حكم را دارد.
حضرت آيت الله العظمي مكارم شيرازي (مدظله العالي):
مانع غسل و وضو است.
حضرت آيت الله العظمي سيستاني (مدظله العالي):
بايد قبل از غسل و وضو آن چه را كه مانع رسيدن آب به عضو غسل و وضو باشد جدا كرد.
حضرت آيت الله هادوي تهراني (دامت بركاته):
اگرناخن كاشته شده از نظر عقلا بخشي از بدن تلقي شود حكم ناخن اصلي را دارد ولي اگر شيء اضافه محسوب گردد و مانع رسيدن آب به عضو اصلي در وضو يا غسل شود موجب بطلان آنها است.
يك انسان متشرع بايد خواسته هاي خود را در چارچوب شرع قرار دهد و قطعا توفيق الهي بيش از آنچه داده است را عرضه خواهدكرد. لينك به سايت استفتائات
[1] . استفتا از دفاتر آيات عظام: خامنه اي، سيستاني، مكارم شيرازي (مد ظلهم العالي)، توسط سايت اسلام كوئست.




 برچسب ها : مطالب ديني

ارتباط با جن+احضار جن+امكان احضار اجنه

قرآن مجيد وجود جن را تصديق كرده است و ويژگي   ‏هاي زير را براي او برمي شمارد:

1.جن موجودي است كه از آتش آفريده شده، بر خلاف انسان كه از خاك آفريده شده است. [1]

2. داراي علم ، ادراك، تشخيص حق از باطل و قدرت منطق و استدلال است. [2]

3. داراي تكليف و مسئوليت است. [3]

4. گروهي از آن ها مؤمن و صالح و گروهي كافرند. [4]

5. داراي حشر و نشر و معادند. [5]




 برچسب ها : مطالب ديني

سريع الاجابه ترين دعا - دعا جهت رسيدن به حاجت

سريع الاستجابة ترين دعا جهت رسيدن به حاجت كدام است؟

دعا ارتباط نيازمندانه بنده با ذات حق تعالي، براي رفع نيازهاي دنيوي و اخروي است.
استجابتدعا، مانند هر پديده ديگري، قوانين آداب و شروطي دارد كه با وجود آن آداب وشرايط است كه دعا به اجابت مي رسد و اگر آن شرايط موجود نباشد، يا مانعي در استجابت آن باشد كه ما به آن علم نداريم، اگر چه سريع الاجابة ترين دعا هم باشد، باز ممكن است مورد اجابت واقع نشود. [1] به هر حال چون ذكر متن دعاها در اين جا مقدور نيست، فقط به ذكر اسامي چند مورد كه داراي اهميت خاصهستند اشاره مي شود:

 




 برچسب ها : مطالب ديني

سوره‌ اي كه بنام امام علي(عليه السلام) مشهور است؟

هركس در هر شب جمعه سوره واقعه را تلاوت كند، خداوند او را دوست خواهد داشت؛او را در نزد همه مردم نيز محبوب خواهد ساخت؛ در دنيا بدبختى و تنگدستى و نادارى نمى‌‏بيند؛ آسيبى از آسيب‌هاى دنيا به او نمى‌‏رسد و از همنشينان اميرمۆمنان (عليه السلام) خواهد بود. اين سوره مخصوص امير مۆمنان(عليه السلام) است و هيچ كس با او در آن شريك نيست.

 


واقعه

 

بخش‌هايوسيعي از قرآن با وجود مقدس امام علي (عليه السلام) در ارتباط است. اما بهطور مشخص ابو بصير از امام صادق(عليه السلام) نقل مي‌كند: «مَنْ قَرَأَ فِي كُلِّ لَيْلَةِ جُمُعَةٍ الْوَاقِعَةَ أَحَبَّهُ اللَّهُ وَ أَحَبَّهُ إِلَى النَّاسِ أَجْمَعِينَ وَ لَمْ يَرَ فِي الدُّنْيَا بُۆْساً أَبَداً وَ لَا فَقْراً وَ لَا فَاقَةً وَ لَا آفَةً مِنْ آفَاتِ الدُّنْيَا وَ كَانَ مِنْ رُفَقَاءِ أَمِيرِ الْمُۆْمِنِينَ (عليه السلام) وَ هَذِهِ السُّورَةُ لِأَمِيرِ الْمُۆْمِنِينَ (عليه السلام) خَاصَّةً لَا يَشْرَكُهُ فِيهَا أَحَدٌ»؛[ شيخ صدوق، ثواب الأعمال و عقاب الأعمال، ص 117] هر كس در هر شب جمعه سوره واقعه را تلاوت كند، خداوند او را دوست خواهد داشت؛ او را در نزد همه مردم نيز محبوب خواهد ساخت؛ در دنيا بدبختى وتنگدستى و نادارى نمى‌‏بيند؛ آسيبى از آسيب‌هاى دنيا به او نمى‌‏رسد، و ازهمنشينان اميرمۆمنان (عليه السلام) خواهد بود.

اين سوره مخصوص امير مۆمنان (عليه السلام) است و هيچ كس با او در آن شريك نيست.

شأن نزول، علت نام‌گذاري و محتواى سوره واقعه چيست؟

يكم.سوره واقعه در رديف آن دسته از سوره‌هايي است كه به صورت كلي برايش شأن نزولي بيان نشده است؛ چرا كه از مسائل و حوادث عالم پس از مرگ، برزخ، قيامتو احوال نيكان و بدان گزارش مي‌دهد.

دوم.اين سوره همان‌گونه كه از ظاهر آن پيدا است، و مفسران نيز تصريح كرده‌‌‏اند، در مكه بر رسول خدا(صلي الله و عليه وآله)نازل شد. البته بعضى گفته‌‏اند آيه 81 و 82 در مدينه نازل گرديده است. [ زمخشري، محمود، الكشاف عن حقائق غوامض التنزيل، ج ‏4، ص 455]

سوم. سوره واقعه از حوادث قيامت بحث مي‌كند، اما چرا قرآن كريم از قيامت تعبير به «واقعه» نمود؟

براي اين‌كه وقوع حادثه عبارت است از حدوث و پديد آمدن آن، و كلمه «واقعه» صفتى است كه هر حادثه‌‏اى را با آن توصيف مى‏‌كنند؛ به عنوان مثال مى‏‌گويند واقعه‌‏اى رخ داده، يعنى حادثه‌‏اى به وجود آمد.

سورهواقعه در رديف آن دسته از سوره‌هايي است كه به صورت كلي برايش شأن نزولي بيان نشده است؛ چرا كه از مسائل و حوادث عالم پس از مرگ، برزخ، قيامت و احوال نيكان و بدان گزارش مي‌دهد

مراداز واقعه در آيه «إِذا وَقَعَتِ الْواقِعَةُ» واقعه قيامت است، و اگر در اين‌جا به طور مطلق و بدون بيان آمده، بدين جهت بوده كه بفهماند واقعه قيامت شناخته شده و معروف است كه نياز به ذكر موصوف ندارد؛ و به همين جهت است كه گفته‌‏اند[ طبرسي، فضل بن حسن، مجمع البيان في تفسير القرآن، بلاغي،محمد جواد، ج ‏9، ص 324] كلمه واقعه يكى از نام‌هاى قيامت است كه قرآن اين نام‌گذارى را كرده؛ مانند نام‏هاى «حاقة»، «قارعة» و «غاشية» .[ طباطبايي، سيد محمد حسين، الميزان في تفسير القرآن، ج ‏19، ص 115]

چهارم. سوره واقعه در مجموع از قيامت و ويژگي‌هاى آن سخن مى‌‏گويد، اما از يك نظر مى‏‌توان محتواى سوره را در هشت بخش خلاصه كرد:

1. آغاز ظهور قيامت و حوادث سخت و وحشتناك مقارن آن.

2. گروه‏بندى انسان‌ها در آن روز و تقسيمشان به «اصحاب اليمين»، «اصحاب الشمال» و «مقربان».

3. مقامات مقربان و انواع پاداش‌هاى آنان در بهشت.

4. شرح حال اصحاب اليمين و انواع مواهب الهى بر آنها.

5. اصحاب الشمال و مجازات‌هاى آنها در دوزخ.

6.ذكر دلائل مختلفى پيرامون مسئله معاد از طريق بيان قدرت خداوند، خلقت انسان از نطفه ناچيز، تجلى حيات در گياهان، نزول باران، و... .

7. ترسيمى از حالت احتضار و انتقال از اين جهان به جهان ديگر كه آن خود نيز از مقدمات رستاخيز است.

8. نظر اجمالى ديگرى روى پاداش و كيفر مۆمنان و كافران.[ مكارم شيرازي، ناصر، تفسير نمونه، ج ‏23، ص 193- 194]




 برچسب ها : مطالب ديني


منوی اصلی
موضوعات وبلاگ
دانشنامه مهدویت
مهدویت امام زمان (عج)تاریخ روزآیه قرآن تصادفیآیه قرآن

در كل اينترنت
در اين سايت
میان صفحات فارسی

حدیث موضوعی
X