حدیث موضوعی مطالب ديني و قرآني - Archive: 1393-05-1
درباره

سلام خدمت تمام دوستای گلم تمام تلاشم اینه بهترین مطالب دینی و قرآنی رو در اختیارتون قرار بدم. یاعلی
جستجو
آرشيو مطالب
لوگوی دوستان
ابزار و قالب وبلاگ
کاربردی
آیه قرآن تصادفی

مطالب قرانی

سوره قرآنحدیث موضوعیذکر روزهای هفته مهدویت امام زمان (عج)
روزشمار غدیر
روزشمار محرم عاشوراوصیت شهدا
روزشمار فاطمیهپخش زنده حرم
ابر برچسب ها
حكمت نامه لقمان حكيم (415) (<-TagCount->) , مطالب ديني (255) (<-TagCount->) , نماز (111) (<-TagCount->) , مناجات نامه (101) (<-TagCount->) , مطالب قراني (66) (<-TagCount->) , احاديث نماز (62) (<-TagCount->) , مطالب قرانی (42) (<-TagCount->) , مطالب دینی (39) (<-TagCount->) , پندهاي لقمان حكيم (37) (<-TagCount->) , حديث (36) (<-TagCount->) , ادعيه قرآنى (34) (<-TagCount->) , احادیث قرآنی (20) (<-TagCount->) , مطالب مرتبط به سوره لقمان (18) (<-TagCount->) , قرآن شناسی (18) (<-TagCount->) , داستان انبياء (16) (<-TagCount->) , اهل بیت در قرآن (14) (<-TagCount->) , حكايات قرآني (13) (<-TagCount->) , نسخ در قرآن (10) (<-TagCount->) , امامت (10) (<-TagCount->) , معارف قرآن (9) (<-TagCount->) , محکم و متشابه (9) (<-TagCount->) , داستان های قرآنی (8) (<-TagCount->) , عكس هايي با موضوع دين (4) (<-TagCount->) , احاديث لقمان حكيم (2) (<-TagCount->) , اصول قرأت (1) (<-TagCount->) , قرآن و تربیت صحیح (1) (<-TagCount->) , احکام قرآنی (0) (<-TagCount->) , قرآن و طبیعت (0) (<-TagCount->) , قرآن و زندگی (0) (<-TagCount->) , قرآن و اجتماع (0) (<-TagCount->) , قرآن و فرهنگ (0) (<-TagCount->) , عکس هایی با موضوع دین (0) (<-TagCount->) , بدون موضوع (10) (<-TagCount->) , 


[مرجع دریافت ابزار و قالب وبلاگ]

[ Designed By Ashoora.ir ]
مطالب ديني و قرآني

چهارده معصوم«عليهم السلام» به بالين چه كسي مي‌آيند؟

 

 


يكي از مسائل مهم در معاد كه موجب كنترل انسان در زندگي و مانعي براي سقوط او به شمار مي‌آيد، بحث تجسّم عمل است.


 

تجسم اعمال

 

تجسّمعمل در قرآن كريم به چندگونه، تصوير شده است كه يك نوع آن، بيشتر مربوط بهدنياست و شكل ديگر آن مربوط به آخرت و نوع سوّم آن، هم در دنيا و هم در آخرت وجود خواهد داشت.

 

 

 


 




 برچسب ها : مطالب ديني

تفاوت " الهامات الهى" با " وسوسه‏هاى شيطانى"

شيطان

تأثير فرمان شيطان، نشان ضعف ماست. هرگاه انسان ضعيف شد، وسوسه‏هاى شيطان را همچون فرمان مولا مى‏پذيرد «إِنَّما سُلْطانُهُ عَلَى الَّذِينَ يَتَوَلَّوْنَهُ» (نحل، 100) و گرنه اولياى خدا، در مرحله‏اى هستند كه شيطان به آنان نفوذ ندارد. «إِنَّ عِبادِي لَيْسَ لَكَ عَلَيْهِمْ سُلْطانٌ» (حجر، 42)

 


إِنَّما يَأْمُرُكُمْ بِالسُّوءِ وَ الْفَحْشاءِ وَ أَنْ تَقُولُوا عَلَى اللَّهِ ما لا تَعْلَمُونَ ( بقره ـ 169)

همانا (شيطان)، شما را فقط به بدى و زشتى فرمان مى‏دهد و اينكه بر خداوند چيزهايى بگوييد كه به آن آگاه نيستيد.





 برچسب ها :

فضيلت و خواص سوره لقمان

فضيلت و خواص سوره لقمان
لقمان، سي و يكمين سوره قران است كه مكي و 34 آيه دارد.
درفضيلت اين سوره از پيامبر اسلام صلي الله عليه وآله و سلم روايت شده: هر كه اين سوره را قرائت كند در روز قيامت لقمان رفيق و همراه او خواهد بود و ده برابر تعداد كساني كه امر به معروف و نهي از منكر كرده اند به او حسنه داده مي شود(1)
امامباقرعليه السلام فرموده اند: هر كس كه هر شب سوره لقمان را قرائت نمايد خداوند سي فرشته را مأمور حفظ و نگهداري او از ابليس و سپاهيان او مي كند واگر صبحگاه نيز اين سوره را قرائت كند، تا شب در امان و حفظ الهي خواهد بود(2)
آثار و بركات سوره
1) درمان بيماري هاي داخلي
ازپيامبرگرامي اسلام صلي الله عليه وآله وسلم نقل شده است: اگر سوره لقمان را بنويسند و پس از شستن نوشته، از اب ان بنوشد هر گونه بيماري دروني داشتهباشند، از بين خواهد رفت و هر مرد و زني كه خونريزي در يكي از اندام خود دارد اگر نوشته سوره لقمان را بر آن موضع قرار دهند خونريزي قطع مي شود(3)
ازامام صادق عليه السلام نيز روايت شده: اگر سوره لقمان را بنويسند و سپس شسته و از آب آن به مرد و زني كه در درون درد و ناراحتي دارد بنوشانند. عافيت مي يابد و از تب ها و هر گونه آزار دهنده و بيماري از او برطرف مي شود(4)
2) عزل كردن حاكم ستمگر
هر كس اين سوره را در منزل حاكمي بگذارد در همان سال معزول مي شود و هر كه آن را بنويسد و با خود دارد از درد شقيقه و تب ايمن شود(5)
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــ
پي نوشت:
(1) مجمع البيان،ج8، ص74
(2) ثواب الاعمال، ص110
(3) تفسيرالبرهان، ج4، ص359
(4) همان



 برچسب ها : مطالب قراني - مطالب مرتبط به سوره لقمان

6كليد خوشبختي و سعادت در قرآن

 


در فرهنگ قرآن براي كساني كه به  رستگاري و سعادت رسيده اند ويژگي‌هاي خاصي بيان شده است.  براي كساني كه طالب فلاح و راستگاري هستند بسيار لازم است جوياي منطق قرآن شوند و از آن ملاك و معيار ها با خبر شوند تا اينكه خود را با آن وازن الهي تطبيق داده ودر نهايت فلاح و رستگاري خود را تضمين نمايند.


عبادت

كليد اول: عبادت و نماز خاشعانه

در منطق قرآن كساني كه در دنيا توانسته باشند خداي متعال را خاشعانه عبادت كنند رهنمود ميشوند. بعضي افراد هرچند در دنيا نماز را ترك نمي كنند ولي نماز خواندن آنها داراي ويژگي خشوع نيست و چه بسا اين عدم خشوع در نمازتاثير واقعي بندگي  را در آنها نداشته باشد.

قرآن مجيد يكي از ويژگي هاي مۆمنان رستگار را خشوع در نماز معرفي مي نمايد:«قَدْ اَفْلَحَ الْمُۆْمِنُونَ الَّذِينَ هُمْ فِي صَلاتِهِمْ خاشِعُونَ[مومنون/2-1]به تحقيق رستگار شدند مۆمنان، آنان كه در نمازشان خشوع دارن».

" خاشعون" از ماده" خشوع" به معنى حالت تواضع و ادب جسمى و روحى است كه در برابر شخص بزرگ يا حقيقت مهمى در انسان پيدا مى‏شود، و آثارش در بدن ظاهر مى‏گردد.

كليد دوم: نزديكي به لغويات ممنوع

وَ الَّذينَ هُمْ عَنِ اللَّغْوِ مُعْرِضُونَ [مومنون/3] و آنها كه از لغو و بيهودگى روى‏گردانند»

يكي از موانع كمال و رسيدن به سعادت و رستگاري اشتغال به كارهاي لغو و بيهوده است. كساني كه در دنيا نتواسته‌اند مرز ميان كارهاي خوب وكارهاي لغوو بيهوده را جدا كنند خود را از درجات سعادت محروم ساخته است.

البته اين نكته حائز اهميت است  لغو تنها شامل سخنان و افعال بيهوده نمى‏شود بلكه افكار بيهوده و بى پايه‏اى كه انسان را از ياد خدا غافل و از تفكر در آنچه مفيد و سازنده است به خود مشغول مى‏دارد همه در مفهوم لغو جمعاست.

كليد سوم: از پرداخت زكات امتناع نمي‌كند

وَ الَّذينَ هُمْ لِلزَّكاةِ فاعِلُونَ [مومنون/4] و آنها كه زكات را انجام مى‏دهند».

در فرهنگ قرآني كساني كه در زندگي دنيايي خود سهمي از اموال و داشته خودرا به عنوان زكات در اختيار نيازمندان قرار مي دهند در زمره رستگاران قراردارند.

يكياز موانع كمال و رسيدن به سعادت و رستگاري اشتغال به كارهاي لغو و بيهوده است. كساني كه در دنيا نتواسته‌اند مرز ميان كارهاي خوب و كارهاي لغو و بيهوده را جدا كنند خود را از درجات سعادت محروم ساخته است

 

كليدچهارم: از آلودگي بي عفتي بدورند

از جمله زيبا ترين مولفه ها و شاخص هاي افراد رستگار و سعادتمنددر فرهنگقران دوري از بي عفتي و روابط نامشروع است.خداوند متعال در اين خصوص مي فرمايد:

«وَالَّذينَ هُمْ لِفُرُوجِهِمْ حافِظُونَ [مومنون/5] و آنها كه دامان خود را (از آلوده‏شدن به بى‏عفتى) حفظ مى‏كنند».

كليد پنجم: توبه و رجوع به درگاه الهي دارند

شايد زندگي كردن بدون گناه كار سختي باشد ولي يقيناً غير ممكن نيست. وليبا اين حال اگر انسان در حيات دنيوي خود مرتكب فعل حرامي شد نبايد درهاي رحمت الهي را به روي خود بسته ببيند چرا كه اين باور خود از بدترين گناهان به حساب مي آيد در منطق قرآن كساني كه به سوي خداي متعال بازگشت مي‌كنند رستگارند:

«وتُوبُوا إِلَى اللَّهِ جَميعاً أَيُّهَا الْمُۆْمِنُونَ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُون[نور/31] و همگى بسوى خدا بازگرديد اى مۆمنان، تا رستگار شويد!».

كليد ششم: رعايت تقواي الهي

رعايت تقواي به اين معنا ست كه انسان متقي داراي صفتي مي شود  كه او را از گناه و نافرماني خداوند متعال، باز مي‌دارد و بر طاعت و بندگي او برمي‌انگيزد. خداوند متعال در وصف و سرانجام تقواي الهي مي فرمايد:«فَاتَّقُوا اللَّهَ يا أُولِي الْأَلْبابِ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ[مائده/100] از (مخالفت) خدا بپرهيزيد اى صاحبان خرد، شايد رستگار شويد!».

فرياد گناه

موانع سعادت و خوشبختي

1. اعراض از ذكر خدا

"و هركس از ياد من روي گردان شود، زندگي (سخت و) تنگي خواهد داشت."(1)

از اين آيه استفاده مي شود كه روي گرداني از ياد خدا زندگي سخت و پرمشقتي را به دنبال داشته و مانع از رسيدن انسان به سعادت و خوشبختي است. 

2. عصيان و تمرد از احكام الهي

"و آن كس كه نافرماني خدا و پيامبرش را كند و از مرزهاي او تجاوز نمايد،او را در آتشي وارد مي كند كه جاودانه در آن خواهد ماند، و براي او مجازاتخواركننده اي است." (2)

هر كه درمقام عصيان و تمرد برآيد و از حدود اسلام بدر رود، سيرت آن خلود در شقاوت و شعله هاي آتشين است."(3)

3. بدعت در دين

"نگوييد: اين حلال است و آن حرام... به يقين كساني كه به خدا دروغ مي بندند، رستگار نخواهند شد." (4)

از اين آيه شريفه استفاده مي شود كه بدعت در دين و نسبت دادن احكام به خدا بدون دليل، موجب محروميت ازرستگاري و سعادت ابدي است، زيرا ريشه بدعت گذاري در دين،گفته هاي بي اساس و دروغين است و اين كار نزد خدا حرام و باعثمحروميت فرد از رستگاري و سعادت دنيا و آخرت خواهد بود.(5)

"وآن كس كه نافرماني خدا و پيامبرش را كند و از مرزهاي او تجاوز نمايد، او را در آتشي وارد مي كند كه جاودانه در آن خواهد ماند، و براي او مجازات خواركننده اي است"

 

4. معصيت و گناه

و آن كس كه نفس خويش را با معصيت و گناه آلوده ساخته، نوميد و محروم گشته است.(6)

از آيه شريفه استفاده مي شود كه معصيت و گناه، سبب محروميت از رستگاري و سعادت، و عامل رسيدن به شقاوت و بدبختي است.

5. ظلم و بيدادگري

"مسلما ظالمان، رستگار نخواهند شد." (7)

از اين آيه برداشت مي شود كه ظالمان، بيدادگران و ستمگران از فلاح، رستگاري و سعادت بي بهره اند و نصيبي نخواهند برد، و در گروه شقاوتمندان و تيره بختان قرار خواهند گرفت. (8)

6. غفلت

به يقين، گروه بسياري از جن و انس را براي دوزخ آفريديم، آنها دلها ]=عقلها[يي دارند كه با آن (انديشه نمي كنند، و) نمي فهمند؛ و چشماني كه باآن نمي بينند، و گوشهايي كه با آن نمي شنوند؛ آن ها هم همچون چهارپايانند،بلكه گمراهتر! اينان همان غافلانند (چرا كه با داشتن همه گونه امكانات هدايت، باز هم گمراهند). (9)

7. هواپرستي

"آيا ديدي كسي را كه معبود خود را هواي نفس خويش قرار داده و خداوند او را با آگاهي (بر اين كه شايسته هدايت نيست) گمراه ساخته و بر گوش و قلبش مهر زده و بر چشمش پرده اي افكنده است؟ با اين حال چه كسي مي تواند غير از خدا او را هدايت كند؟! آيا متذكر نمي شويد؟!" (10) 

 

پي نوشت ها:

1. طه(20)، آيه.124

2. نساء (4)، آيه .14

3. آقاسيدمحمد حسيني همداني، انوار درخشان در تفسير قرآن، پيشين، ج 3، ص .366

4. نحل (16)، آيه .116

5. آيات شريفه ديگري به اين مانع اشاره دارد از جمله: انعام (6)، آيه 21، يونس (10)، آيه .70

6. شمس (91)، آيه .10

7. انعام (6)، آيه .21

8. آيات ديگري نيز به اين مانع اشاره دارد، از جمله: انعام (6)، آيه 135؛ قصص (28)، آيه .37

9. اعراف (7) آيه .179

10. جاثيه (45)، آيه 23




 برچسب ها : مطالب ديني

حكمت‏هاي دهگانه لقمان در قرآن (سرآغاز)
حجة‏الاسلام والمسلمين محمد محمدي اشتهاردي
لقمان كيست؟

يكي از حكماي راستين و بزرگ تاريخ، حضرت لقمان(ع) است كه نامش در قرآن دو بار1 با عظمت ياد شده و يك سوره قرآن (سي و يكمين سوره) به نام او است. خداوند او را در قرآن براين اساس ياد كرده كه فرزندش را به ده اندرز بسيار مهم و سرنوشت ساز نصيحت كرده، و اين نصايح در ضمن پنج آيه سوره لقمان ذكر شده است. 2
مطرح شدن لقمان و حكمت هاي دهگانه او در قرآن، و يك سوره بهنام او، در كتابي كه جاوداني و جهاني است بيانگر آن است كه خداوند مي‏خواهد نام لقمان و روش و نصايح حكيمانه او را در پيشاني ابديت ثبت كرده ،و تابلو قرار دهد، تا شيفتگان حق و عرفان در هر نقطه و عصري، در پرتو آن هدايت يابند، و از فيوضات آن براي پاك سازي و بِه‏سازي بهره جويند. بر هميناساس نخستين سؤال در اين راستا اين است كه لقمان كيست؟ اهل كجاست؟ و در چهعصر مي‏زيسته؟ آيا پيغمبر است يا نه؟ و...
براي دريافت پاسخ به اين سؤالات، نظر شما را به مطالب زير جلب مي‏كنيم:




 برچسب ها : مطالب قراني - مطالب مرتبط به سوره لقمان


منوی اصلی
موضوعات وبلاگ
دانشنامه مهدویت
مهدویت امام زمان (عج)تاریخ روزآیه قرآن تصادفیآیه قرآن

در كل اينترنت
در اين سايت
میان صفحات فارسی

حدیث موضوعی
X